Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-02@19:16:08 GMT

هر آنچه عقل به آن حکم کند شرع نیز به آن حکم می‌کند

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۰۶۲۱۸

هر آنچه عقل به آن حکم کند شرع نیز به آن حکم می‌کند

حجت الاسلام‌والمسلمین مومنی گفت: هر چیزی که عقل به آن حکم کند شرع نیز آن را حکم می‌کند و هر چیزی که شرع حکم می‌کند عقل آن را رد نمی‌کند.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام‌والمسلمین «سید حسین مومنی» استاد حوزه علمیه، شامگاه دوشنبه ۲۹ اردیبهشت در مراسمی که به صورت مجازی در مهدیه تهران برگزار شد، گفت: امام علی(ع) پیش از شهادت وصیتی به فرزندان گرامی خود می‌کنند که اگر جوانان از همین دوران جوانی آن وصایا را در وجود خود نهادینه کنند تا آخر عمر از این مطالب ارتزاق خواهند کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه فرمایشات ائمه اطهار(ع) سراسر خیر است، ادامه داد: انسان اگر دستورات اولیای الهی را نصیب‌العین قرار دهد و به آن عمل کند به فلاح و رستگاری دنیا و آخرت دست می‌یابد.

حجت الاسلام‌والمسلمین مومنی با استناد به حکمت 37 کتاب شریف نهج البلاغه، ابراز کرد: حضرت حضر نبی فرمودند چهار توصیه و چهار هشدار را از من حفظ کن؛ مقصود از حفظ در این کلام عمل کردن و باور داشتن است؛ برای مثال بسیاری از انسان‌ها می دانند که دروغ حرام است اما چون به باور نرسیدند عمل نمی کنند.

استاد حوزه علمیه گفت: زمانی که امام علی(ع) فرزند گرامی را مورد خطاب قرار دادند فرمودند یا بنی؛ این نوع خطاب قرار دادن در فرهنگ عرب اوج محبت و مهربانی است؛ والدین باید با فرزندانشان درست صحبت کنند و از ادبیات صحیح در کلام استفادده کنند و باید برای فرزندانشان وقت بگذارند تا فرزندشان به دیگران جذب نشوند.

وی افزود: امیرمومنان امام علی(ع) به امام حسن مجتبی(ع) نامه می‌نویسند که الفاظ آن سراسر محبت دارد، والدین از وضعیت آموزشی و اوضاع فرزندشان نباید بی‌اطلاع باشند، منافقین به این دلیل توانستند جوانان را جذب کنند که برای جوان ایرانی یک اعتبار کاذب قائل شدند و برای هر یک از جوانان مسوولیت بیهوده تعیین می‌کنند، به ظاهر برای آنها مسوولیت یا حکم صادر می‌کردند و جوانان فکر می‌کردند آنان هویت و توانایی او را درک کردند برای همین جذب آنان می‌شدند.

حجت الاسلام‌والمسلمین مومنی با استناد به روایتی از امیرمومنان امام علی(ع) فرمودند بالاترین ثروت عقل است، عنوان کرد: انسان هر کاری که می خواهد انجام دهد باید به تایید عقل برساند اگر عقل آن را تایید کرد می‌تواند انجام دهد در غیر این صورت نباید به انجام آن اهتمام داشته باشد و چه امتیاز انسان از حیوان همین وجود قوه عقل است.

استاد حوزه علمیه با بیان اینکه انسان هر گناهی را به عقل ارجاع دهد می‌بیند که هیچ گناهی به تایید عقل نمی‌رسد و انسان عاقل هرگز مرتکب گناه نمی شود، اظهار کرد: برای مثال آیا برهنگی و بدحجابی به تایید عقل می‌رسد که اسم حجاب را حجاب اجباری تغییر می‌دهند امروز همان مدعیان بدحجابی برای سگشان لباس می دوزند در حالی که خودشان حجاب ندارد.

وی افزود: هر چیزی که عقل به آن حکم کند شرع نیز آن را حکم می‌کند و هر چیزی که شرع حکم می‌کند عقل آن را رد نمی‌کند، بدترین فقر برای انسان حماقت و بی‌توجهی به سرمایه خدادای عقل است.

 حجت الاسلام‌والمسلمین مومنی ابراز کرد: اگر با جوانان با ادبیات درستی صحبت شود و برای شخصیت آنان احترام قائل شود بسیاری از آنان از رفتار هنجار شکنانه برمی‌گردند.

استاد حوزه علمیه با بیان اینکه انسان اگر با وادی بندگی دور شود هرگز به لذت واقعی دست نمی‌یابد، عنوان کرد: خدمت به مردم عزت انسان را بالا می‌برد، اگر مسوولین اعتباری کسب کرده‌اند به اعتبار مردم است و نباید بر سر مردم منت بگذارند، امام خمینی(ره) با آن مقام و منزلت فرمودند امیدوارم خداوند از عذر و تقصیر من بگذرید.

وی در پایان خاطرنشان کرد: تکبر و خودبرتر بینی عمل انسان را نابود می‌کند، خوش اخلاقی بهترین چیزی است که انسان می‌تواند از خود به یادگار بگذارد.

پایان پیام/487

منبع: شبستان

کلیدواژه: احکام شرعی عقل و دین عقل عقلانیت حجت الاسلام والمسلمین مومنی استاد حوزه علمیه امام علی ع آن حکم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۰۶۲۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸۵۰ هزار دانش‌آموز دانشجو تحت حمایت کمیته امداد هستند

حبیب‌اله آسوده، در مراسم گرامیداشت مقام استاد شهید مطهری و روز معلم در کرمانشاه، افزود: همکاری ۴۰ ساله کمیته امداد و وزارت آموزش و پرورش در جشن مهم با محوریت علم و دانش و دانایی با نام جشن عاطفه‌ها قابل تقدیر است.

وی با تاکید بر اینکه از ظرفیت بالای مردم خیر در کمک به دانش‌آموزان نیازمند باید استفاده بهینه شود، اظهار کرد: بیش از ۸۰۰ هزار دانش‌آموز و ۵۰ هزار دانشجو در مقاطع مختلف، تحت حمایت کمیته امداد هستند.

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد تصریح کرد: آنچه امروز توقع محرومان است، فرصت تلاش و معاش در شرایط سخت اقتصادی امروز است و در همین راستا تعداد زیادی از استعدادهای برتر در خانواده‌های محروم با کمک کمیته امداد به کارآفرینی رسیده‌اند و برای افراد جامعه ایجاد شغل کرده‌اند.

آسوده گفت: آنچه که در جامعه ما در فرهنگ نوجوانان تحت حمایت باید برجسته شود، هویت‌بخشی به استعداد عقلی و فکری و استعداد انقلابی و دینی است که نقش معلمان عزیز با بینش فرهنگی و اقتصادی توامان در این زمینه بسیار مهم است.

وی با اشاره به حمایت از ایتام توسط دانش‌آموزان و معلمان نیکوکار خاطرنشان کرد: تعداد یک میلیون و ۴۰۰ هزار حامی در سراسر کشور ۵۱۶ هزار فرزند یتیم و محسنین را حمایت می‌کنند که حدود ۱۰ درصد از این حامیان زیر ۲۰ سال هستند.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • خدا نیت‌های ما را هم خریدار است + فیلم
  • مسئولیت علم در کلاس امام صادق(ع)
  • آنچه درباره امام صادق‌(ع) کمتر شنیده‌اید
  • امام صادق(ع) و عبور از دوگانه‌های باطل
  • تبلیغ جامع، شامل ۴ رکن مهم است
  • تشخیص بدعت و انحرافات، ویژگی ممتاز یک معلم
  • ۸۵۰ هزار دانش‌آموز دانشجو تحت حمایت کمیته امداد هستند
  • امام خطر اسراییل و استکبار جهانی را به بشریت گوشزد کرد
  • نسل بشر زودتر از آنچه تصور می‌شود منقرض خواهد شد!
  • ماجرای جنجالی اهانت به امام خمینی (ره) در کتاب درسی هند؟